Podążając Lubelskim Szlakiem Kulinarnym „Zasmakuj w Tradycji” 29 września 2022r. zawitaliśmy w Bistro „Wrząca Woda”, którego właścicielem jest p. Artur Bober. To klimatyczne miejsce z autorskim menu Artura, który wiele lat jeździł po świecie, uczył się gotowania, by po latach wrócić do Radzynia Podlaskiego i stworzyć smaczne i nowoczesne menu zakorzenione w tradycji.
Miło nam było gościć na pokazach kulinarnych młodych adeptów sztuki kulinarnej wraz z panią Małgorzatą Tokarską oraz Panią Agnieszką Śledź – nauczycieli przedmiotów gastronomicznych w ZSP . Było smacznie, ale i ciekawie. Pan Artur wraz z Panem Jerzym Wójcikiem opowiedzieli nam o tradycji i kuchni regionalnej, a Pani Ela Wójcik wyczarowała niesamowite potrawy z regionalnych produktów. Mieliśmy okazję odkryć nowe smaki poprzez degustacje przygotowanych dań tj. zupa krem z pietruszki, panacotta dyniowa, karmelizowana pietruszka. Dziękujemy za podzielenie się swoją pasją Państwu Elżbiecie i Jerzemu oraz Panu Arturowi za wspaniałą atmosferę.
,,Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie” Operacja pn. ,,Zasmakuj w Tradycji – Lubelski Szlak Kulinarny”- współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania 19. ,,Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER” w ramach poddziałania ,,Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania” objętego ,,Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020”. Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020- Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi