Operacja „Wdrażanie i zarządzanie strategią rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność” jest realizowana w ramach Planu Strategicznego dla Wspólnej Polityki Rolnej na lata 2023-2027 dla interwencji I.13.1 LEADER / Rozwój Lokalny Kierowany przez Społeczność (RLKS) i dofinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach EFRROW.
Cel i przewidywany efekt: sprawne i skuteczne wdrażanie i zarządzanie LSR, w tym realizacja Planu Komunikacji. Strona internetowa opracowana przez Lokalną Grupę Działania „Zapiecek”.
Instytucja Zarządzająca PS WPR 2023-2027 - Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Rozpoczynamy pokazy kulinarne!

12 września 2022 r. odbyły się pierwsze pokazy kulinarne w ramach projektu „Zasmakuj w Tradycji – Lubelski Szlak Kulinarny”. Pokazy poprowadzili p. Elżbieta i p. Jerzy Wójcik, właściciele jednej z lubelskich restauracji propagujący zdrową, regionalną kuchnię. Tego dnia gościliśmy w dwóch obiektach znajdujących się na szlaku. Pierwszym z nich był bar  Gryzli gdzie pokaz kuchni regionalnej odbył się z wykorzystaniem lokalnych produktów. Drugim obiektem była olejarnia u p. Marka Korczyka  naolejowani.pl  gdzie królowały dyniowe smaki, było przepysznie!! Dziękujemy Państwu Elżbiecie i Jerzemu Wójcik a także Gryzli i naolejowani.pl